Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

New rums just arrived!

habanaΟ συνάδελφος Ανδρέας Ρουσόπουλος μόλις γύρισε από την Αβάνα και μας στέλνει την φωτό!

Και συνεχίζουν να έρχονται.... Για ρούμι μιλάω φυσικά και τις νέες αφίξεις που είχαμε αυτήν την εβδομάδα.

Εκτός από την σειρά του Τζαμαικανού Appleton Estate white αλλά και το VX,  που επιτέλους έφτασε στην Ελλάδα, με κανονική διανομή, ήρθε ειδικά για το Baba Au Rum, το θρυλικό Zacapa από την Γουατεμάλα, για πολλούς το καλύτερο ρούμι στον κόσμο(!!!), όπως και μια νέα παραλαβή του Diplomático Reserva Exclusiva, νομίζω για εμάς το καλύτερο ρούμι στον κόσμο, Gosling's Black  από τις Βερμούδες, ιδανικό για ένα "Dark and Stormy" Cocktail,  ένα Havana Club Cuban Barrel Proof, δώρο της φίλης μας της Χαράς κατευθείαν από το εργοστάσιο του Havana Club στην Κούβα, αν και το όνειρο μας είναι ένα ultra-premium Havana Club Máximo Extra Añejo, μοναδικό παλαιωμένο χειροποίητο σχεδόν ρούμι. Η αίσθηση του μεταξιού , του βελούδου και της μαύρης σοκολάτας είναι  ότι σου έρχεται πρώτα στο στόμα, λένε όσοι το έχουν δοκιμάσει...

    imageshavana 2     The Havana Club Cuban Barrel Proof    

Το Appleton Estate VX είναι ένα μπλέντ από 15 παλαιωμένα ρούμια, και όπως οι ίδιοι παραγωγοί υποστηρίζουν, ιδανικό για κλασσικά κοκταίηλς! Δεν διαφωνούμε, και δημιουργούμε το "Original 1934's recipe Mai Tai"  με αυτό το μπλέντ!  Νότες από μαύρη ζάχαρη, γλυκά μπαχάρια και αποξηραμένα φρούτα έρχονται στην μύτη σου, και στο στόμα σου όταν το δοκιμάσεις.

diplo 3  diplo 4 To Diplomatico Reserva Exclusiva  θα έλεγα ότι είναι το καμάρι ολόκληρης της Βενεζουέλας, της χώρας που παράγει αυτό το σκούρο χρυσό γλυκό ρούμι, ύστερα από 12 χρόνια παλαίωσης σε βαρέλια που προηγουμένως περιείχαν αμερικάνικο ουίσκι. Παρόλα αυτά το βαρέλι είναι διακριτικό στην μύτη, ενώ ακόμη αρώματα από φρούτα της Καραιβικής, και μελάσσα είναι παρόντα. Στο στόμα εντυπωσιάζει με το γεμάτο σώμα του, και τα αρώματα καραμέλας και καπνού (Να και το βαρέλι!).  Σίγουρα ένα από τα αγαπημένα μας ρούμι εδώ στο Baba Au Rum,  και ο σίγουρος τρόπος για να πείσουμε πολλούς από τους πελάτες μας που δεν είναι φανς αυτού του αποστάγματος,  ότι ναι, μπορούνε να πιούνε ρούμι και να ενθουσιαστούν με αυτό! 

10 σχόλια:

  1. Υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα το Ron Zacapa?
     nice blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To Zacapa δεν έρχεται ακόμη επίσημα στην Ελλάδα, αλλά σύντομα θα έρθει από την Diageo.Ελπίζω να φέρουν και το 21 ετών, που είναι το ρούμι που του απαγορεύτηκε η συμμετοχή σε διεθνείς διαγωνισμούς, αφού οι κριτές είχανε βαρεθεί να του δίνουν συνέχεια το χρυσό μετάλλιο και είπανε να το δώσουνε και σε κάνα άλλο!!!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σερφαροντας σχετικα ανακαλυψα αρκετα ενδιαφεροντα πραγματα σχετικα με αυτο το ρουμι και οπως καταλαβαινεις μου αναψε την περιεργεια και εχω φαγωθει να το βρω. Το Jamaica estate που ειπες οτι ερχεται στην Ελλαδα μπορουμε να το βρουμε Θεσσαλονικη?
    ευχαριστω για την αμεση ανταπορκιση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Τζαμαικανό Appleton Estate v/x όπως και το άσπρο ναι! Μπορείς πλέον να το βρείς!
    Δυστυχώς όχι ακόμη όμως το 8 years old που είναι καταπληκτικό!
    Είσαι σε κάποιο μπαρ της Θεσσαλονίκης, και πως σε λένε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. oxi den eimai se kapoio bar apla goustaro poly to roumi.thes na sou grapso to email mou na mou peis ekei pou boro na vro roumi san to appleton estate kai ola auta se katastima?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλεξ ,δεν ξέρω σε ποιό κατάστημα μπορείς να τα βρείς στην πόλη σου. Ξέρω πάντως ότι τα εισαγάγει η εταιρεία-κάβα "Ποτοεμπορική", που ΄έχει έδρα στο Περιστέρι. Μπορείς να επισκεφτείς κάποιες καλές κάβες και αν δεν το έχουνε να ζητήσεις να τα φέρουνε από την "Ποτοεμπορική"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σε ευχαριστω για τις πληροφοριες, καλη συνεχεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απορω πως τοσο καιρο δεν ειχα ανακαλυψει το Baba au Rum οντας φαν του ρουμι , των προσεγμενων cocktails ,των premium spirits και της ποιοτητας -γενικοτερα- των μπαρ.
    Σκοπευω να σας επισκεπτω λιαν συντομως-στο πρωτο ρεπο μου- αφου λογικα θα εχετε και το αγαπημενο μου ρουμι (Angostura 12 years απο Trinidad).
    Συγχαρητηρια για το ολο εγχειρημα που ειμαι σιγουρος πως ξεπερνα κατα πολυ τα μηδαμινα standards που υπαρχουν οσο αφορα την ποιοτητα στην νυχτερινη διασκεδαση στην Ελλαδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Tell Anyone, But The Secrets About Lead Generation Are Here

    Are you tired of working on leads for your business with minimal results? It's time to really figure out what's going on and to formulate a better plan. play bazaar satta king You're about to read some information that can guide you and get you heading down the right path when it comes to securing leads.

    ΑπάντησηΔιαγραφή