Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Talk Of The Town

Οι νύχτες περνάνε, ο κόσμος συνεχίζει να έρχεται, να ρωτάει, παίρνει στα χέρια του το βιβλιαράκι-κοκταίηλ μενού, χαμόγελα έκπληξης σχηματίζονται όταν το ανοίγει, άλλοι μπερδεύονται - αστο θα πάρω ένα μοχίτο, - δεν πειράζει άσε το μοχίτο, θα σου φτιάξω κάτι εγώ, επιστροφές δεχόμαστε αν δεν σου αρέσει και τότε πάμε για το μοχίτο-  άλλοι δηλώνουνε ότι θα δοκιμάσουνε τα πάντα(!!!) και το ενοοούνε, ξεκινάνε από την αρχή, μερικοί όπως η Κική, κοντεύουνε, έχουνε μάλιστα αρχίσει να ζητάνε να τους φτιάξουμε και άλλα κοκταίηλς εκτός καταλόγου,  η Βιργινία μάλιστα χθές το βράδυ ήταν πολύ συγκεκριμένη, - θέλω κοκταίηλ εκτός καταλόγου με ρούμι μεταξύ γλυκού και πικρού(...), μάλιστα δεσποινίς, (φτιάξαμε λοιπόν ένα κοκταίηλ με ρούμι Corumba 12 ετών -τζαμαικανό στυλ από την Νέα Ζηλανδία όμως, Campari,  σιρόπι βανίλλιας και Baba Au Rum Bergamot Bitters), της άρεσε πολύ , το ονομάσαμε Virginia (something...) προς τιμήν της.

Βγαίνω το πρωί για δουλειές και συναντάω φίλους και γνωστούς στον δρόμο, μου λένε για το μαγαζί, ανοίγω το Αθηνόραμα και στην κεντρική σελίδα του, μιλάει για το νέο μπαρ που είναι το νέο "talk of the town" , συνειδητοποιώ ότι μιλάει για το "Baba", ειλικρινά κυλάμε σαν ποτάμι και δεν έχουμε καταλάβει ότι μιλάνε τόσο για μας...!

Αθηνόραμα 16 Απριλίου 2009:

Ένα νέο, όμορφο bar, που εντυπωσιάζει με την απόλυτα ενημερωμένη κάβα του και την ποιότητα των ποτών του, γίνεται talk of the town.

Η διακόσμησή του συνδυάζει το pop design των '60s, τα έντονα χρώματα και τα παλιά items που προϋπήρχαν στο χώρο. Εξήντα ετικέτες ρούμι (πενήντα από τις οποίες δεν διανέμονται στην Ελλάδα) καθώς και σπιτικά bitters εκτίθενται περήφανα στα ράφια της μπάρας και σε προδιαθέτουν να παραγγείλεις κοκτέιλ. Το προσωπικό σε υποδέχεται με ένα κατατοπιστικότατο βιβλιαράκι που περιέχει την ιστορία του καθενός από τα 7 κοκτέιλ «που πρέπει να δοκιμάσεις τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου» ή σε παροτρύνει να σχεδιάσεις το δικό σου με βάση το απόσταγμα, το σιρόπι, το bitter και το βαθμό της οξύτητας που επιθυμείς.
Οι barmen, που «το 'χουν τρελά», τόσο σε επίπεδο γνώσης όσο και σε τεχνική, δουλεύουν με κέφι κι έχουν μια ιστορία να σου πουν για κάθε κοκτέιλ που θα σου ετοιμάσουν. Θα σου προτείνουν παράλληλα και το σωστό τρόπο να το δοκιμάσεις (για maximum απόλαυση, η μύτη σου θα πρέπει να βρίσκεται κοντά στο δυόσμο στην περίπτωση του Julep, ενώ το She Rocks, συνταγή του «Baba», θα το συνοδεύσεις με όσες μαριναρισμένες σταφίδες θέλεις, για να αμβλύνεις την οξύτητά του). Η ποιότητα των κοκτέιλ είναι εξαιρετική, το value for money δεδομένο, γι' αυτό και το word of mouth λειτούργησε ακαριαία στην περίπτωση του «Baba Au Rum». Αν και μετρά μόλις τρεις εβδομάδες λειτουργίας, συζητιέται ήδη πολύ και γεμίζει κάθε βράδυ με ένα late 20s-early 30s μουσικά ανήσυχο κοινό, το οποίο, εκτός από τα κοκτέιλ, απολαμβάνει και τις εκλεκτικές επιλογές των DJs κάπου ανάμεσα στα μαύρα ακούσματα των '60s και στην indie pop. Η φιλοσοφία του, πάντως, είναι να ανεβαίνει από νωρίς, γι' αυτό και μέχρι τις 9 μ.μ. προσφέρει τρία από τα κοκτέιλ του καταλόγου του σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή (€ 5).
INFO
BABA AU RUM Κλειτίου 6, Εμπορικό Τρίγωνο, 6948242455. Το απλό ποτό κοστίζει € 6, ενώ τα κοκτέιλ από € 7 έως € 12.
Χρήστος Καρράς
chkarras@athinorama.gr

bar1 (1)

 

Y.Γ.: Μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε το Bar Guru Bar ανακοίνωσε το οριστικό του κλείσιμο, μια είδηση που δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητη σε εμάς. Ηταν εκεί που "ανδρωθήκαμε" σε αυτήν την δουλειά, που μάθαμε, κοντά σε σπουδαίους συνάδελφους, και δεν ξεχνάμε ότι ήτανε το μπαρ που έφερε νέο αέρα στην κοκταίηλ σκηνή της πόλης μας (αν υποθέσουμε ότι υπήρχε ή υπάρχει κάτι τέτοιο)

Διαβάστε παρακάτω ένα πανέμορφο κείμενο απο τον άνθρωπο που ήταν σχεδόν όλα τα χρόνια πίσω από την μπάρα αυτού του θρυλικού μπαρ

http://www.facebook.com/home.php?#/note.php?note_id=112757155280&id=887190590&ref=mf

4 σχόλια:

  1. Παιδιά - το μαγαζί σας είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ, πραγματικά!
    'Ηρθαμε πρώτη φορά χθες το βράδυ και we were thoroughly impressed with everything, including the glassware. Such attention to detail, yet in a non-posing/relaxed way is truly rare nowadays. We particularly liked the 'one for the road' hazelnut liquor shot... and we'll be definitely coming back :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητοί,

    Σας αποστέλλω το link για την ιστοσελλίδα μας www.earthconstruction.gr και είμαστε στην διάθεση σας για οτιδήποτε χρειαστείτε σχετικά με τις ανακαινήσεις ή νέες κατασκευές που έχετε ως στόχο.

    Με εκτίμηση,


    PANAGIOTIS TSOUKALAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Voltageonline A.E ασχολείται με την διάθεση υψηλής ποιότητας προϊόντων για τον χώρο του επαγγελματικού ήχου,του επαγγελματικού φωτισμού και των συστημάτων προβολής.

    Ιδρύθηκε το 2009 με έδρα το κέντρο της Αθήνας και στόχο την παροχή αξιόπιστων,υπεύθυνων και ποιοτικών λύσεων στο χώρο του επαγγελματικού ήχου,φωτισμού και εικόνας.
    Ο λόγος της δημιουργίας της Voltageonline A.E απορρέει από την επιθυμία των ανθρώπων της να πραγματοποιήσει ένα κοινό όραμα ,την διάθεση προϊόντων υψηλής ποιότητας συνοδευμένη από παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες του επαγγελματία που ψάχνει αξιόπιστες λύσεις για να ικανοποιήσει τις ανάγκες για ηχητικές,φωτιστικές ή εφαρμογές προβολής.

    Η Voltageonline A.E επιχειρεί με πίστη στο όραμα και τις αξίες της, με πάθος για τις νέες τεχνολογίες και την ποιότητα, με ευθύνη ,επαγγελματισμό και ήθος, και διαθέτει στην Ελληνική Αγορά προϊόντα από κορυφαίους κατασκευαστές.

    Σας περιμένουμε στον 400τ.μ εκθεσιακό χώρο μας για να σας επιδείξουμε όλα τα προϊόντα που βρίσκονται στην έκθεσή μας, να γνωρίσετε από κοντά τις νέες τεχνολογίες και να βρούμε τη λύση που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.

    Επίσης μπορούμε να επισκευθούμε το χώρο σας ,μελετώντας τις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης εφαρμογής της απαίτησής σας.

    Επικοινωνήστε μαζί μας ή επισκευθείτε μας για να διαπιστώσετε τις ανταγωνιστικές μας τιμές τα ευέλικτα χρηματοδοτικά μας προγράμματα και ότι όλα τα παραπάνω δεν είναι απλώς λόγια,αλλά πραγματικές δεσμεύσεις για την Voltageonline A.E.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Test a small market sample if you are trying to generate leads in a new way or area of consumer spending. While online marketing can be very economical, play bazaar satta king

    ΑπάντησηΔιαγραφή