Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009

Talk Of The Town

Οι νύχτες περνάνε, ο κόσμος συνεχίζει να έρχεται, να ρωτάει, παίρνει στα χέρια του το βιβλιαράκι-κοκταίηλ μενού, χαμόγελα έκπληξης σχηματίζονται όταν το ανοίγει, άλλοι μπερδεύονται - αστο θα πάρω ένα μοχίτο, - δεν πειράζει άσε το μοχίτο, θα σου φτιάξω κάτι εγώ, επιστροφές δεχόμαστε αν δεν σου αρέσει και τότε πάμε για το μοχίτο-  άλλοι δηλώνουνε ότι θα δοκιμάσουνε τα πάντα(!!!) και το ενοοούνε, ξεκινάνε από την αρχή, μερικοί όπως η Κική, κοντεύουνε, έχουνε μάλιστα αρχίσει να ζητάνε να τους φτιάξουμε και άλλα κοκταίηλς εκτός καταλόγου,  η Βιργινία μάλιστα χθές το βράδυ ήταν πολύ συγκεκριμένη, - θέλω κοκταίηλ εκτός καταλόγου με ρούμι μεταξύ γλυκού και πικρού(...), μάλιστα δεσποινίς, (φτιάξαμε λοιπόν ένα κοκταίηλ με ρούμι Corumba 12 ετών -τζαμαικανό στυλ από την Νέα Ζηλανδία όμως, Campari,  σιρόπι βανίλλιας και Baba Au Rum Bergamot Bitters), της άρεσε πολύ , το ονομάσαμε Virginia (something...) προς τιμήν της.

Βγαίνω το πρωί για δουλειές και συναντάω φίλους και γνωστούς στον δρόμο, μου λένε για το μαγαζί, ανοίγω το Αθηνόραμα και στην κεντρική σελίδα του, μιλάει για το νέο μπαρ που είναι το νέο "talk of the town" , συνειδητοποιώ ότι μιλάει για το "Baba", ειλικρινά κυλάμε σαν ποτάμι και δεν έχουμε καταλάβει ότι μιλάνε τόσο για μας...!

Αθηνόραμα 16 Απριλίου 2009:

Ένα νέο, όμορφο bar, που εντυπωσιάζει με την απόλυτα ενημερωμένη κάβα του και την ποιότητα των ποτών του, γίνεται talk of the town.

Η διακόσμησή του συνδυάζει το pop design των '60s, τα έντονα χρώματα και τα παλιά items που προϋπήρχαν στο χώρο. Εξήντα ετικέτες ρούμι (πενήντα από τις οποίες δεν διανέμονται στην Ελλάδα) καθώς και σπιτικά bitters εκτίθενται περήφανα στα ράφια της μπάρας και σε προδιαθέτουν να παραγγείλεις κοκτέιλ. Το προσωπικό σε υποδέχεται με ένα κατατοπιστικότατο βιβλιαράκι που περιέχει την ιστορία του καθενός από τα 7 κοκτέιλ «που πρέπει να δοκιμάσεις τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου» ή σε παροτρύνει να σχεδιάσεις το δικό σου με βάση το απόσταγμα, το σιρόπι, το bitter και το βαθμό της οξύτητας που επιθυμείς.
Οι barmen, που «το 'χουν τρελά», τόσο σε επίπεδο γνώσης όσο και σε τεχνική, δουλεύουν με κέφι κι έχουν μια ιστορία να σου πουν για κάθε κοκτέιλ που θα σου ετοιμάσουν. Θα σου προτείνουν παράλληλα και το σωστό τρόπο να το δοκιμάσεις (για maximum απόλαυση, η μύτη σου θα πρέπει να βρίσκεται κοντά στο δυόσμο στην περίπτωση του Julep, ενώ το She Rocks, συνταγή του «Baba», θα το συνοδεύσεις με όσες μαριναρισμένες σταφίδες θέλεις, για να αμβλύνεις την οξύτητά του). Η ποιότητα των κοκτέιλ είναι εξαιρετική, το value for money δεδομένο, γι' αυτό και το word of mouth λειτούργησε ακαριαία στην περίπτωση του «Baba Au Rum». Αν και μετρά μόλις τρεις εβδομάδες λειτουργίας, συζητιέται ήδη πολύ και γεμίζει κάθε βράδυ με ένα late 20s-early 30s μουσικά ανήσυχο κοινό, το οποίο, εκτός από τα κοκτέιλ, απολαμβάνει και τις εκλεκτικές επιλογές των DJs κάπου ανάμεσα στα μαύρα ακούσματα των '60s και στην indie pop. Η φιλοσοφία του, πάντως, είναι να ανεβαίνει από νωρίς, γι' αυτό και μέχρι τις 9 μ.μ. προσφέρει τρία από τα κοκτέιλ του καταλόγου του σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή (€ 5).
INFO
BABA AU RUM Κλειτίου 6, Εμπορικό Τρίγωνο, 6948242455. Το απλό ποτό κοστίζει € 6, ενώ τα κοκτέιλ από € 7 έως € 12.
Χρήστος Καρράς
chkarras@athinorama.gr

bar1 (1)

 

Y.Γ.: Μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε το Bar Guru Bar ανακοίνωσε το οριστικό του κλείσιμο, μια είδηση που δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητη σε εμάς. Ηταν εκεί που "ανδρωθήκαμε" σε αυτήν την δουλειά, που μάθαμε, κοντά σε σπουδαίους συνάδελφους, και δεν ξεχνάμε ότι ήτανε το μπαρ που έφερε νέο αέρα στην κοκταίηλ σκηνή της πόλης μας (αν υποθέσουμε ότι υπήρχε ή υπάρχει κάτι τέτοιο)

Διαβάστε παρακάτω ένα πανέμορφο κείμενο απο τον άνθρωπο που ήταν σχεδόν όλα τα χρόνια πίσω από την μπάρα αυτού του θρυλικού μπαρ

http://www.facebook.com/home.php?#/note.php?note_id=112757155280&id=887190590&ref=mf

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009

A cup of tea?

bar1 (3) It's raining outside. A cup of tea, madame?  It IS organic indeed!

(Photo by Aspasia Koulira)

We do love quality spirits, but we do love pure organic tea as well.

At Baba Au rum we take our supplies from a small teahouse located in San Francisco.

Their passion is for creating the most incredible handcrafted tea blends found anywhere, globally sourcing the finest ingredients available. Paralleling the highest standards of quality at Mighty Leaf Tea is ongoing creative innovation.

tea

Σάββατο, 11 Απριλίου 2009

Sunday morning...

bodies2 Perfect hangover.

 

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2009

Athinorama said...

restaurants2

After "ΕΥ ΖΗΝ" ,the magazine about the global experience of good taste ,
we had the honor of a beautiful comment from the well known Athenian guide "ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ".
Thanx!!!

"Μόλις άνοιξε το μπαρ του Χρήστου Χουσέα και του Θάνου Προυναρού στο νούμερο 6 της οδού Κλειτίου (όταν πήγαμε, μύριζε ακόμη... μπογιά) και οφείλω να ομολογήσω ότι είναι ωραίο blend: μικρό, όμορφο, με γαλαζοκόκκινο look και κεντρικό άξονα τα κοκτέιλ - ιδίως αυτά με ρούμι, μια και λέγεται «Baba au rum». Στον κατάλογο θα διαβάσετε το στόρι των επτά κοκτέιλ «που αξίζει να δοκιμάσεις τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου», η λίστα των ποτών είναι πολύ ενημερωμένη και κρύβει αλκοολούχα διαμαντάκια·

Kαι όσο για το «Your man in Habana cocktail», (pic above) σοκολατένια παραλλαγή του Μai Tai, σε συνταγή που έστειλε ειδικά ο Μιχάλης Μένεγος από την Κούβα, σερβιρισμένο σε εξωτικό Tiki Barrel, είναι άπαιχτο."

http://www.athinorama.gr/restaurants/default.aspx?i=1696#editotop

Τετάρτη, 8 Απριλίου 2009

We love to...

Cocktails 1

We love that (when you come to Baba Au rum) you love to experiment with new cocktails and new tastes!

We really really love and we are very proud of making you ask (almost) only cocktails and premium spirits.

And we are really really really happy that (at least at the moment) no one poped up into the bar asked for a "green" (beer)!!!

Below are the two in house cocktails that we did create for the CIROC Vodka international competion:

           SHE ROCKS

* 30 ml Ciroc Grape Vodka

* 20 ml Remy Martin Cognac

*20 ml pink grapefruit juice

*15 ml Briottet Creme De Figue

Well Shaken.  Served  into a martini cocktail glass, with drained grapes marinated in a Greek traditional hazelnut liquer, on the side.

Sweet or bitter, its up to you!

        CIROC AND CO MARTINI

*   50 ml Ciroc Grape Vodka

*  10 ml  Eau De Vie Poire Williams

* 10 ml Homemade Lavender and Black Pepper syrup

Stirred and served into a martini glass, with a lemon peel and a lavender flower

Τετάρτη, 1 Απριλίου 2009

The B.a.R. is now open!

Hallmark-martini-woman "Baba Au Rum's bartenders shake really hard..."

 

Dear fellow travelers, greetings and welcome to Baba Au Rum, the “newest’ bar in downtown Athens!

As our name suggests, we have an… inclination towards rum, with a selection of over 60 different brands (for the beginning), but we must confess, that in B.a.R. we are absolutely i n l o v e with cocktails!

We love the magic behind the mixing of ingredients and their transformation into something new… We love creating new combinations and recipes. We love new experiences and we are always on the lookout for the “perfect” taste, the “ideal” combination, the “ultimate” mixing, and the “best” whisky”, “best” vodka or rum…

This is the reason why we select and import most of the spirits in B.a.R. ourselves, straight from the producers from all over the world. We are also proud that we make our own in-house Blends and Bitters ensuring the highest quality of ingredients.

For tonight, we suggest you try one of the 7 cocktails we believe anyone should try at least once or indulge yourself into one of the House Cocktails or maybe even design your own drink!

We are looking forward meeting you in RL. (that’s Real Life for all the non geeks out there.)

So, get off line now and come try something new! It may change your life.

SAVE THE NIGHT – SUPPORT NICE BARS

* In case you are wondering, these are the 7 cocktails we believe you should try at least once in your life: Juleps, Sherry Cobbler, the Ramos Gin Fizz, the Original Zombie, Tommy's Margarita, a Brandy Crusta, and Poetry Kills, an in-house molecular cocktail (named after our first choice for the bar name but lost from “Baba Au Rum”).

The Julep Cocktail

top_mint_julep No Kentucky Derby in Louisville US nowadays , would be complete without the venerable Mint Julep on every  first Saturday in May.

One fine morning back in the 1790's, an american collumnist with a rather interesting sense of humor used the word "Julep", which for over 200 years meant "medicine" or"elixir" to describe a very successful cocktail served in a royal wedding. Since then and for about 70 years "Julep" took over America and the rest of the world, introducing the trend of ice drinks, something that until then, was  a privillege of the few. The first Juleps were made with Brandy. Many versions followed, with the "Whiskey Julep"still being the most popular.

At Baba Au Rum,  we offer Julep with our own, VSOP Cognac, Rye and Bourbon whiskey blend, homemade syrup and fresh mint or peppermint, served in the metallic traditional Julep cup, with lots of crushed ice and thin pineapple slices on the edge!

250px-Derby The Kentucky Derby!